Globalizimi dhe Integrimi në BE

DSpace Repository

Show simple item record

dc.contributor.author Balla, Dritan
dc.date.accessioned 2015-12-30T10:58:55Z
dc.date.available 2015-12-30T10:58:55Z
dc.date.issued 2015-11-06
dc.identifier.isbn 978-9928-135-16-2
dc.identifier.uri http://dspace.epoka.edu.al/handle/1/1297
dc.description.abstract Kriza e botës bashkëkohore që e ka kapluar globin, është rritur tepër rëndësia e bashkëpunimit ekonomik evropopian ndërmjet vendëve antarë e jo vetëm por edhe atyre që janë aspirante. Debatet e (mos) zgjerimit të BE-së vijojnë të jenë prezentë në fokusin e politikës së jashtme të Bashkimit Evropian. Por edhe pse këto debate janë ende prezentë në politikën evropiane, sot është e pamundur për të frenuar pasojat e glabalizimit në arenën politike ndërkombëtare sidomos aspektin ekonomik. Shtetet janë në krizë nga rrjeti transnacional ekonomik për sa i përket bashkëpunimit ‘për tej kufijeve’ dhe rezistenca e kombë-shteteve është në varësi të bashkëpunimit mes shteteve anëtare. Qasjet politike janë tepër lobuese përsa i përket migrimit të të huajve dhe kufizimeve, kriterëve që kanë përcaktuar. Por e ardhmja dhe shpëtimi i Evropës varet nga zgjerimi i saj, sigurisht pasi të jenë përmbushur kriterët e përcaktuara. Globalizimi ka të mirat pozitive dhe negative të tij, si rreziku nga terrorizmi, krimi i organizuar etj., por bashkëpunimi mes shtetëve e sidomos rasti i Bashkimit Evropian mund të kontribuojë sadopak në stabilitetin dhe qëndrueshmërinë ekonomike. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.publisher Proceedings of the 5th International Conference on European Studies 5th ICES 6-7 November 2015 en_US
dc.subject Shtet, Integrim, Globalizim, BE. en_US
dc.title Globalizimi dhe Integrimi në BE en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

  • ICES 2015
    5th International Conference on European Studies

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account